Blog archief 2020

Zaterdag 26 december 2020

Bij het afscheid van dit jaar de balans opgemaakt: het lijkt erop dat ik klaar ben met dat deel van het herstellen door het overzetten van de ‘plaatjes’ van de site uit begin 2018. Intussen ook al één en ander aan afbeeldingen van ná die datum teruggezet. Anderhalf jaar was het verschil tussen de site die ik als backup kon gebruiken en het plat gaan van pareau.nl. Het ergerlijke is dat ik meerdere van deze foto’s op slecht vindbare plekken in mijn computer heb opgeslagen zodat ik de originelen opnieuw moet zoeken en bewerken: soms bijsnijden, altijd verkleinen. Gewoon stug doorgaan. Hopelijk zijn de nu nog 63 verbroken links dan ook snel verleden tijd.

++++++++++++++++++++ Reageren

Woensdag 28 oktober 2020

Qua Pareau’s, Dumont’s en aangetrouwde families ben ik er nu doorheen met overzetten van de foto’s en documenten die nog op de site pareau-dumont.nl staan. Sommige plaatjes van na die tijd staan ook al op deze site, degene die makkelijk vindbaar waren. Zoveel andere dingen te doen, ondanks de Corona. Er was nog iets maar ik weet niet meer wat…

++++++++++++++++++++ Reageren

Donderdag 1 oktober 2020

Wat me opeens opvalt is dat ik in de loop der jaren zoveel leuke optimistische foto’s gevonden heb van jonge voorgangers. Meestal zie ik van andere voorouders vooral foto’s als ze al oud zijn en soms als kind. Mijn oma Flore half bij mijn opa Han op schoot, pas getrouwd. Een tekening, half karikatuur, van voorouder Lodewijk (LG) Dumont. Gezellige dineetjes en feestjes van mijn opa en oma als eind-dertigers. Tante Fransje Dumont en haar Bert Tydeman op het strand in de periode rond hun verloving of huwelijk. Oom André en tantes op een rare ‘fietsfoto‘. Maar ook serieus: mijn opa Han, vijftiger, als Indisch gijzelaar in het kamp in Sint Michelsgestel tijdens de 2e Wereldoorlog.

++++++++++++++++++++ Reageren

Donderdag 17 september 2020

Klaar met het opnieuw plaatsen van foto’s en krantenberichten van alle Pareau’s! Althans van de versie gemaakt in 2018, te zien op pareau-dumont.nl Dat is namelijk het snelst werken: pagina voor pagina de foto’s, advertenties en andere plaatjes downloaden naar nieuwe (sub-)mappen en van daaruit weer uploaden. Nu de Dumont’s.
Nog ‘maar’ 108 verbroken links. 449 pagina’s gepubliceerd! 🙂
Helaas lukt het me nog niet makkelijk om de foto’s vanaf 2019 terug te vinden in mijn computer. Stom stom.
Verder valt me op dat er meerdere verwanten zijn met een lintje zoals Antonius Henricus Pareau (1849-1918) en Louis Gerlach Pareau (1800 – 1866). Misschien eens op en rijtje zetten.

++++++++++++++++++++ Reageren

Zondag 30 augustus

Er zijn nog heel veel links die het niet doen. De meeste ervan hebben betrekking op plaatjes, maar daaraan werk ik. Volgens mijn ‘Broken Link Checker’ zijn dat er helaas nog steeds 134. Intussen stief doorgewerkt, met resultaat: de eerder bestaande krantenberichten en foto’s van de architect Lucas Christiaan (Luc) Dumont staan er nu weer op.
Hierna volgt de chemicus Anton Henri Pareau, is het plan.

++++++++++++++++++++ Reageren

Zaterdag 15 augustus

Bijna klaar met de foto’s en plaatjes in de pagina’s van Alexander Martinus Pareau. Als rechter haalt hij regelmatig de krant en dat geldt uiteraard ook voor zijn vele bijbanen.
Toen ik begon aan de klus van het terugplaatsen zag ik meer dan 150 verbroken links. Gelukkig niet naar alle plaatjes maar wel regelmatig. Nu zijn het er ‘nog maar’ 134. Blij ben ik ook met de diaserie met de foto’s van het dorpje Pareau in Frankrijk. Die werkt, al moet ik nog 2 onscherpe foto’s vervangen door foto’s van hogere kwaliteit. Altijd leuk: de bijvangst. Grappige en interessante berichten uit historische kranten die ik onderweg tegenkom bij mijn research. Dus er valt al weer wat te genieten

++++++++++++++++++++ Reageren

Maandag 3 augustus 2020

Het is ploeteren om de foto’s te vinden die ik ná 29 maart 2018 op de site heb gezet. Toch weer niet logisch genoeg opgeslagen. Jammer, toch maar eerst aan de slag met de foto’s en plaatjes te vinden op pareau-dumont.nl

++++++++++++++++++++ Reageren

Donderdag 30 juli 2020

Pfff eindelijk het gevoel dat ik een goed begin heb gemaakt. Het thema Responsive deed niet meer wat het altijd wel deed en wat ik wil, zoals het stilstaan van de achtergrondfoto bij het scrollen naar beneden. Na behoorlijk wat zoeken en proberen heb ik de plugin ‘WP roll back’ geïnstalleerd en daarmee kon ik een oude 3.4 versie installeren. Versie 4 is hopeloos, veel mogelijkheden van Responsive zijn of lijken daarin verdwenen. Nu kan ik eindelijk echt aan de slag met de vormgeving van de site. Gelukt.
Daarna de foto’s pagina voor pagina downloaden van mijn reserve-site pareau-dumont.nl. Goed dat ik die heb, al loopt die 2 jaar achter. De foto’s op een andere manier groeperen in mijn computer en aan de slag. Eerst een begin gemaakt met de plaatjes en krantenknipsels bij Alexander Martinus Pareau en vanavond eindelijk mijn mooie echte voorpagina met foto’s en plaatjes weer op orde. Alle afbeeldingen op de Homepage linken naar een persoon of een onderwerp op de site.

++++++++++++++++++++ Reageren

Zaterdag 18 juli 2020

Wat een rare maanden. Over Corona is al veel geschreven en zal nog veel geschreven worden. Ik zat met mijn site. Het thema Responsive begaf het, oftewel alle pagina’s bleven leeg: geen foto’s, geen teksten te zien. Begonnen met het tijdelijk gebruiken van het thema TwentyTwenty. Lééélijk! Het WordPress werkpaneel ‘schreeuwde’ om een update van de PHP. Van alles geprobeerd om dit te uploaden in WordPress: geen resultaat. Toen naar het centrale ‘admin panel’ en daar de PHP versie aangepast. Eigenlijk heel makkelijk maar je moet het ff weten.
Helaas: Responsive deed het nog steeds niet. Na uitgebreid proberen, zoeken en advies vragen ben ik tot de conclusie gekomen dat het verwijderen en opnieuw installeren van WordPress de enige optie was. Op zich 5 minuten werk. Maar dan het uploaden van de backup die ik vlak ervoor maakte. Om een lang verhaal kort te maken: qua teksten ging het supersnel en heel goed, maar de foto’s en andere plaatjes, vele honderden: hopeloos. Die moet ik stuk voor stuk op mijn computer zoeken en allemaal handmatig opladen. Ook de vormgeving moet ik helemaal  opnieuw opbouwen. Een puist werk! Het komt goed maar het kost tijd.

++++++++++++++++++++ Reageren

Vrijdag 3 april 2020

Maanden voorbij sinds ik tijd had voor deze site. Druk, druk, druk. En zelfs nu, in Coronatijden, nog steeds druk met veel dagelijkse dingetjes. Wel mijn recepten aangevuld met een nieuwe pagina Corona recepten. Ontstaan door het zoeken naar recepten met de ingrediënten die ik kan kopen. Bijna alles intussen.

++++++++++++++++++++ Reageren