Roepnaam Puck. Geboren op 9 maart 1906 in Koeta-Radja (Banda Atjeh/Aceh) op Sumatra, Nederlands Indië. Enig kind van Marie Ferdinand Drognat Doeve (Officier van Gezondheid 2e Klasse) en Cile de Calonne. Zij is de derde persoon vanaf links op de foto hieronder. Ze sterft op 26 augustus 1993 in den Haag.
Puck is een van de eerste Nederlandse vrouwen die naar de universiteit gaat. Ze studeert Rechten in Leiden, tegelijkertijd met prinses Juliana, de latere koningin. Ze studeert af op 14 juni 1929. Haar hele leven is ze lid geweest van de VVAO, de Vereniging van Academische Vrouwen.
Er is sprake van een verloofde, een scheepsarts die aan boord van een schip vermoord zou zijn. Maar zelf spreekt ze hier nooit over. Grappig en heel herkenbaar was haar meisjesachtige motoriek en beweeglijkheid.
Die heeft ze haar hele leven behouden. 

Ze is secretaris (of directeur?) van een groot Ingenieursinstituut of -bureau. Daarnaast heeft ze een eigen praktijk als belastingadviseur. Ze reist graag en maakt dan ook vele foto’s en en vooral dia’s. Haar dia-avonden zijn berucht. Gelukkig bedacht mijn moeder dan dat ik de hond moest uitlaten. Helaas is Puck de laatste 10 jaar van haar leven dement. Dankzij Puck zijn relatief veel familiefoto’s bewaard gebleven, zoals van haar zus Jeanne Pauline.
Vogelvrouw en Fluitiste zijn de mooiste 2 tekeningen uit een klein tekenboek dat ze bewaard heeft.

Op een nepfiets op de kermis: Vic, Puck, Cile en Andre. Foto 12 mei 1931 Achterkant van de fietsfoto: Achterkant: van rechts naar links: Vic, Puck (de babies), Cile (de rondborstige), André (de gangmaker). 12 mei 1931
Kermesje d’été (zomer kermisje) Dierentuin.