Blogje

Zondag 6 januari 2019

Eerste blog van het nieuwe jaar! In oude blogs zag ik cijfers over het aantal vermeldingen van Pareau’s in historische kranten. In augustus 2010 waren dat er nog ‘maar’ 671. Nu geeft Delpher 3.721 hits op Pareau. Verdeling: 214 in de 18e eeuw, 2.901 in de 19e eeuw en 606 in de 20e eeuw. Dumont geeft altijd al zo’n 10 x zoveel hits. Die teller staat nu op 39.521 hits. Maar in de hits ‘Dumont’ zit veel meer vervuiling. De naam Dumont wordt in vroeger tijden nogal eens gebruikt als personage in krantenfeuilletons, toneelstukken en boeken. En er waren nogal wat beroemde niet-Nederlandse Dumont’s, zoals een Franse generaal Dumont, een Franse minister Dumont (van Buitenlandse Zaken en/of Oorlog), de Braziliaanse vliegpionier Santos Dumont, de actrice Pigalle Dumont en een Rotterdamse zanger Dumont. Daarom zeggen de aantallen boeken (1.126) en tijdschriften (1.377) nauwelijks iets over onze familie Dumont. Onder de Pareau’s zaten meerdere schrijvers en dus zeggen de hits op Pareau in boeken (450) en tijdschriften (1.126) veel meer over hen. 

++++++++++++++++++++ Reageren

Zondag 23 december 2018

Aj aj, ik ontdek dat er toch nog veel links zijn die niet kloppen. Waarschijnlijk is dat ontstaan tijdens het overzetten van de site naar een nieuw CMS (Content Management Systeem) in april 2018. Helaas biedt het programmaatje dat controleert of de links kloppen geen soelaas in deze. Alle 2877 links nalopen lukt echt niet! Met het nalopen en aanvullen van zo’n 200 pagina’s ben ik nu al 8 maanden bezig. Maar intussen vind ik wel leuke nieuwe informatie die ik kan verwerken. 

++++++++++++++++++++ Reageren

Zondag 2 december 2018

Geen ruim 300 pagina’s, maar 392 oftewel bijna 400 pagina’s! Ik ben zowat halverwege met het nalopen. Voor de Brunsveld Keiser’s nieuwe teksten, krantenknipsels en foto’s. Tijdrovend maar leuk. 

++++++++++++++++++++ Reageren

Zaterdag 17 november

Hard gewerkt de laatste tijd. Ben nu halverwege het nalopen van de ruim 300 pagina’s. Soms is het simpel, niets of weinig te doen. Dan weer zijn plaatjes in de tabellen verschoven. Met regelmaat stuit ik op iemand over wie ik nu veel meer weet dan een paar jaar geleden. Zo heb ik nog een paar foto’s gevonden van mijn opa Han Dumont als Indisch Gijzelaar uit 1942, de periode dat hij in Sint Michielsgestel zat. Over mijn andere opa, Albert Brunsveld Keiser, heb ik nu meer materiaal dan voorheen. Dat kost dan wel weer veel tijd om te bewerken.
En ook op mijn computer staat veel materiaal dat nog niet verwerkt is. Het is nooit klaar!

++++++++++++++++++++ Reageren