Roepnaam: Albert. Geboren op 29 december 1889 in ’t Zand, provincie Groningen, gestorven op 20 februari 1939 in Voorburg, den Haag. Zijn ouders zijn Theodorus Brunsveld Keiser en Garmtiena Tichelaar. Rouwadvertenties
Opa Albert zit op het Gymnasium, maar wordt daar afgehaald om in de leer te gaan bij zijn zwager, de graanhandelaar Zadelhoff te Rheden. Zadelhoff is getrouwd met Albert’s zus Titia. Hierna is Albert zelfstandig graanhandelaar te Groningen maar hij gaat failliet. Later werkt hij in loondienst bij een Rotterdamse graanhandel. Volgens mijn moeder was hij echt een studiebol, totaal ongeschikt voor het ondernemerschap. Hij is vrijmetselaar.
De reden dat zijn ouders hem van school halen blijft in nevelen gehuld, want geld is kan niet het probleem zijn. Zijn vader is arts, die heeft dus aan de universiteit gestudeerd en is zelfs gepromoveerd. 

Albert (30 jaar; beroep in akte: administrateur) trouwt met Gine Hendrike Rensine Groeneveld (27 jaar), dochter van Wiardus Johannes Groeneveld (zonder beroep) en Trijntje Smook. Huwelijksdatum: dinsdag 24 februari 1920, in Arnhem. Nageslacht: 3 dochters: Trees, Tienke en Marja (roepnamen).
Het gezin woont aan de Groen van Prinsterenlaan 15 in Voorburg. 

Albert overlijdt vlak voor de 2e Wereldoorlog na een maagoperatie, waarschijnlijk aan een maagzweer. Zo’n dood komt in die tijd vaker voor: er bestaat dan nog geen penicilline of antibiotica. Voor mijn moeder en haar zussen komt zijn dood volkomen onverwacht. Tienke is 13 jaar oud, de kinderen mogen nooit op bezoek naar het ziekenhuis en zelfs niet naar zijn begrafenis.
Op de grafsteen staat een foute geboortedatum van oma Gine. Het was kennelijk te duur om het aan te passen; hun dochters hechten er niet zoveel aan. Meer advertenties in de krant.