Geboren op 2 februari 1893 in Winschoten, gestorven op 22 oktober 1957 in Enschedé. Dochter van Wiardus Johannes Groeneveld en Trijntje Smook. Ze groeit op in luxe, want haar ouders (Groeneveld) zijn rijk. Haar opvoeding en opleiding voltooit ze aan een kostschool in Zwitserland, een gebruik onder rijke families.
Ze trouwt op 24 februari 1920 met Albertus Jacobus Brunsveld Keiser. Samen krijgen ze 3 dochters: Trees, Tienke en Marja. In 1939 sterft Albert, ze blijft weduwe. Samen met haar man ligt ze begraven in Voorburg.

Gine Groeneveld, weduwe van Albert Brunsveld Keiser in 1957 op de trouwdag van haar jongste dochter

Haar ouders zijn waarschijnlijk niet erg ingenomen met haar huwelijk met Albert. Gine heeft een sterk karakter, wat blijkt als de nood aan de man komt, nadat haar man failliet gaat en een paar jaar later sterft. Met haar erfenis betaalt ze alle schulden uit het faillissement. Hierna is het geld op en zet ze de tering naar de nering. Gine verkoopt dure spullen om te kunnen overleven en haar gezin veiligheid te bieden. Na de dood van Albert krijgen haar dochters krijgen als voogden: Does en Rick Boon. Na de dood van Rick Boon worden de Phaff’s voogden.
Haar oudste dochter, Trees, is ziekelijk en deze heeft veel en vaak in het ziekenhuis gelegen. Tienke, haar 2e dochter, krijgt jeugdreuma. Het is geen gemakkelijk bestaan.
Wanneer ze sterft (lymphklierkanker), logeert oma Gine bij Trees, haar oudste dochter. Dit in afwachting van een plek in een verzorgingshuis. Vlak na haar sterven onweert het. Mijn moeder Tienke vertelt mij dat oma met de engeltjes aan het knikkeren is. Ik ben bijna 4. De foto links is uit 1957

Rouwadvertentie Gine Henderieka Rensine Brunsveld-Keiser op 22 oktober 1957 in Enschede Foto 2 graf Albertus Jacobus Brunsveld Keiser en zijn vrouw Gine HR Groeneveld in VoorburgFoto 1 graf Albertus Jacobus Brunsveld Keiser en zijn vrouw Gine HR Groeneveld in Voorburg