foto Flore de Calonne, periode 1960-1970 Geboren op 7 augustus 1889 in mr Cornelis, Batavia, Nederlands Indië (Indonesië), gestorven 6 januari 1980 te Den Haag. Haar ouders zijn Antonius Victor de Calonne, (24 maart 1837 Yogyakarta – 9 okt 1893 Pegansäan Ned Indië) en Johanna Jacoba Meister (Klerks), roepnaam (oma) Moes, geboren 11 november 1849 te Djokjakarta, gestorven op 109-jarige leeftijd in Den Haag. Flore’s ouders hebben 10 kinderen.

Flore doet een jaar Gymnasium. Later behaalt ze haar diploma “nuttige handwerken” in Zwolle op 16 maart 1909 en haar onderwijsakte (lagere school) op 10 mei 1910 in Arnhem. Het was één van de weinige opleidingen die vrouwen in die tijd kunnen volgen. Ook veel (ongetrouwde) Pareau vrouwen halen onderwijs-akten. Op zeer hoge leeftijd had ze nog de (dan irreële) ambitie om Spaans te leren.
Ze is het meest linkse meisje uit de ‘vaste’ rij kinderen bovenaan deze en alle andere pagina’s.
Haar adresboekje geeft een idee welke familieleden contacten onderhielden.

Ze trouwt op 27 juli 1916 met Henri Willem (Han) Dumont, geboren in 1890. Vanaf 1939 heten ze Pareau Dumont.

Foto’s 1  foto’s 2  foto’s 3 vooral uit Nederlands Indië.

Mijn oma is bijzonder: ze heeft altijd prachtige verhalen zoals over een schip dat, terugkerend vanuit Nederlands Indië (Indonesië), zinkt met alle huisraad, waaronder het familiezilver.
Ook vertelt ze dat we afstammen van een Franse minister van Financiën (Charles Alexandre de Calonne) en Zwitserse huursoldaten (Charles Henri Dumont).

Een ander verhaal gaat erover dat ze met één van haar zussen door Italië reist en daar een kasteel bezoekt, dat aan een familie di Calonni toebehoort. Wanneer ze het gastenboek tekenen, vertelt iemand haar dat ze afstamt van deze familie di Colonni. Men is op zoek naar de erfgenamen en ze zal veel geld erven. Een Italiaan of een Italiaanse advocaat benadert hen opnieuw in den Haag. Oplichting of niet, ze gaan er niet op in.

Flore de Calonne en Han (HW) Dumont met hun hond, periode ca. 1916-1918. Lokatie onbekend

Met Han krijgt ze 3 kinderen:
Antoine Henri, 1918-1918. Hij sterft al ruim 6 weken na zijn geboorte, en is begraven in Indonesië. Ik meen Batavia.
Henri Victor, roepnaam Bob, 1922-1964. Vanaf zijn 8e jaar voortschrijdend zeer zwaar gehandicapt, lichamelijk en geestelijk, door een buitengewoon zeldzame bijwerking als gevolg van de pokkenprik op te late leeftijd.
Gustave Guillaume Francois, roepnaam Guus, 1924-2007

Flore en Han verzorgen en verplegen Bob zijn hele leven lang altijd thuis, een zware last. Daardoor gaan ze tot zijn dood nooit met vakantie. Daarna zijn ze een paar keer naar Joegoslavië gereisd. Flore is dol op Bob en van een tehuis of instelling is geen sprake.