Henri Victor, geboren Dumont, vanaf 1939 Pareau Dumont. Roepnaam: Bob. Geboren in 1922.
Tegenstrijdige geboorte-advertenties: op 27 februari 1922 in Weltevreden en in de 2e advertentie op 1 maart te Palimanan (Cheribon/Tjerebon). Die 2e advertentie staat zowel in het NRC als in de Haagsche Courant op 4 maart 1922. Hij sterft op 27 december 1964 in Den Haag. Bob’s ouders zijn Henri Willem (Han) Pareau Dumont en Flore de Calonne.
Hij wordt ernstig ziek, waarschijnlijk een hersenontsteking, als gevolg van een (te late) pokkenprik door zijn grootvader, rond zijn 8e jaar. Bob raakt geleidelijk zowel lichamelijk als geestelijk steeds meer invalide. In zeer zeldzame gevallen gevallen geeft een late pokkenprik zulke ernstige bijwerkingen. Als een kind ouder is dan 2 jaar is het risico ietsjepietsje groter. Gewoon botte pech!
Bob’s ouders verzorgen hem zelf thuis, zijn hele leven lang. Door verhalen van mijn vader en mijn moeder heb ik wel begrepen dat, hoewel zeer nobel, andere kinderen zoals mijn vader daardoor wel tekort komen.
Henri Victor (Bob) Dumont geboren, Weltevreden 27 februari 1922Advertentie in NNRC 4 maart 1922: Bob (Henri Victor) Dumont geboren in Palimanan, Cheribon.NRC 4 maart 1922