Geboren op vrijdag 11 april 1834 te Amsterdam, gestorven op de Raamsingel 34 in Haarlem, op 13 oktober 1905 ’s morgens om half 5. Dochter van de koopman Antoine Guillaume Pareau en Meijntje Dina Lasonder.
Haar roepnaam is Anna. En onder die roepnaam staat ze in het Bevolkingsregister. Met haar zussen Wilhelmina en Louise woont ze tot 1854 op de Keizersgracht 374 (huidig huisnr). Mogelijk wonen ze daar in bij een leraar die meerdere jongeren in de kost heeft gehad (H vd Wiel, familie-overlevering). Ze verhuizen samen naar Bennebroek, later naar Arnhem en daarna alledrie naar Haarlem, waar hun moeder woont.

Veel is niet over haar bekend, waarschijnlijk is zij nooit getrouwd. Er is tot nu toe slechts 1 krantenberichtje (22 nov. 1905 Algemeen Handelsblad) aan haar gewijd: zij laat een grote som geld na aan de kerk waar haar overleden broer Antoine Guillaume bijna 40 jaar dominee is geweest. Grafsteen
Johanna Margaretha Wilhelmina Pareau sterft op 13 oktober 1905 in Haarlem

Johanna Margaretha Wilhelmina (Anna) Pareau laat een groot bedrag na aan de kerk in Anna Paulowna waar haar broer decennialang de predikant was. Johanna Margaretha Wilhelmina (Anna) Pareau laat een groot bedrag na aan de Diakonie van de kerk in Anna Paulowna waar haar broer Antoine Guillaume Pareau decennialang de predikant was.