Witte vis met komkommer en perzik

Ingrediënten

  • 300 gr witte visfilet (pangasius, kabeljauw, etc). Vers of ingevroren.
  • 100 gr bacon of magere spekblokjes
  • 2 komkommers
  • 2 uien
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel dragon (naar smaak)
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout
  • peper
  • 1 blikje met perzik partjes
  • 50 – 75 gr geraspte 30+ kaas
  • evt. 1 bakje tuinkers (garnering en smaak)

Bereiden

Oven voorverwarmen (200°C). Zo nodig visfilets ontdooien.
Vet een ovenschaal in met olie.

Bak de spekblokjes een paar minuten op een laag vuurtje.
Pel en snipper de uien en doe ze bij de spekjes. Zo nodig wat olijfolie toevoegen.
Pers de knoflook uit boven de pan. (Pas op: knoflook verbrandt snel!)
Schil de komkommers, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Voeg de komkommer en de dragon toe en laat nog een paar minuten stoven. Schep regelmatig om.

Besprenkel de platte stukken vis met citroensap, zout en peper.

Schep het komkommermengsel in de ovenschaal, verdeel de mango erover en leg de vis erop en schep het kaasmengsel over de vis. Zet de ovenschotel ca. 25 minuten in de oven.

Knip voor het serveren het bakje tuinkers boven de schotel.