Witte vis met komkommer en perzik

– 300 gr witte visfilet (pangasius, kabeljauw, etc). Vers of ingevroren.
– 100 gr bacon of magere spekblokjes
– 2 komkommers
– 1 blikje met perzik partjes
– 50 gram geraspte 30+ kaas
– 1 bakje tuinkers (garnering en smaak)
– 2 uien
– olijfolie
– 1 teentje knoflook
– 1 theelepel dragon
– 1 eetlepel citroensap
– koffieroom of crème fraîche

Zo nodig visfilets ontdooien. Oven voorverwarmen (200°C).  Vet een ovenschaal in met olijfolie.

Bak de spekblokjes een paar minuten op een laag vuurtje. Pel en snipper de uien en doe ze bij de spekjes. Zo nodig wat olijfolie toevoegen. Pers de knoflook uit boven de pan. (Pas op: knoflook verbrandt snel!). Schil de komkommers, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg de komkommer en de dragon toe en laat nog een paar minuten stoven. Schep regelmatig om.
Besprenkel de platte stukken vis met citroensap, zout en peper.
Schep het komkommermengsel in de ovenschaal, verdeel de mango erover en leg de vis erop. Zet de ovenschotel ca. 25 minuten in de oven.
Meng de geraspte kaas en de koffieroom of crème fraîche. Wacht tot de vis (bijna) gaar is en schep dan het kaasmengsel over de vis. Zet de ovenschotel terug in de oven tot de kaas gesmolten is.

Knip voor het serveren het bakje tuinkers boven de schotel.