Verse rode kool

Recept 1: roerbakken    Recept 2: koken

ROERBAKKEN

Ingrediënten:
– fijngesneden rode kool
– fijngehakte ui
– appel in kleine blokjes
– half glas rode wijn

– half glas sinaasappelsap, liefst vers
– geraspte sinaasappelschil (buitenkant)
– rozijnen
Keuze: kaneel en/of kruidnagel

Stap 1:
rode kool en ui roerbakken ca. 5 min.

Stap 2:
alle andere ingrediënten erbij voegen, goed roeren en nog een paar minuten laten pruttelen. Af en toe proeven natuurlijk.
Aan tafel peper en zout voor de individuele smaak.


KOKEN
:

Ingrediënten:
– fijngesneden rode kool
– fijngehakte ui
– appel in blokjes
– jus d’orange (ca. 150 cl)
– rozijnen
– kaneel

– laurier
– suiker
– kaneel
– peper
– klein beetje citroensap of azijn

Stap 1:
Ui en stukjes appel fruiten

Stap 2:
hierna rode kool erbij en de andere ingrediënten
dit alles 20 tot 30 min op zeer laag vuur laten pruttelen, tussendoor proeven!