– 5 ons gekookte rode bietjes, geraspt of in kleine blokjes
– 2 ons fijngehakte ui

– 2 ons kruimige aardappelen
– 3 ons pastinaak
– 1 geschilde appel of een paar lepels appelcompote
– blokje groentebouillon

– olijfolie  
– 1 ons baconreepjes of lamsspekjes
– runder rookworst
– eventueel klontje boter
– zout en peper

Bouillon maken met het bouillonblokje. Snij de aardappelen en de pastinaak in stukken. Kook ze samen gaar in de bouillon, ongeveer 20 minuten. Dompel tegelijkertijd in een andere pan de runderworst onder in net niet-kokend water en zet dat op een zo laag mogelijk vuurtje op een onderzetter. Ook zo’n 20 minuten.

Schil de bietjes en snij die in blokjes. Snij de geschilde appel in stukjes.
Verwarm de fijngehakte ui samen met de bietjes en de appel(moes) op een laag vuurtje. Verhit intussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de spekjes of reepjes bacon tot het meeste vet eruit is. 

Afgieten van de aardappelen en de pastinaak. Vang wat bouillon op om later door de stamppot te kunnen roeren. Stamp nu eerst de aardappelen en de pastinaak en stamp daarna het bietenmengsel hier doorheen. Als laatste de spekjes hier doorheen roeren.

Op tafel peper en zout voor aanpassing naar ieders smaak.