– 4 ons gekookte rode bietjes, geraspt of in kleine blokjes
– runder rookworst
– 4 ons kruimige aardappelen
– 1 geschilde appel of een paar lepels appelcompote
– blokje groentebouillon

– olijfolie  
– 1 ons baconreepjes of lamsspekjes
– 1 ui of een paar bosuitjes
– runder rookworst
– eventueel klontje boter
– zout en peper

Bouillon maken met het bouillonblokje. Snij de aardappelen in kleinere gelijke stukken. Kook ze gaar in de bouillon, ongeveer 20 minuten. Dompel tegelijkertijd in een andere pan de runderworst onder in net niet-kokend water en zet dat op een zo laag mogelijk vuurtje op een onderzetter. Ook zo’n 20 minuten.
Schil de bietjes en snij die in blokjes. Snij de geschilde appel in stukjes. Verwarm dat samen op een laag vuurtje.
Verhit intussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de spekjes of reepjes bacon tot het meeste vet eruit is. Voeg de ui toe en bak een paar minuten mee.  Schep dit dan door het mengsel van de bietjes en de appelstukjes. Dit ‘roerbakken’ totdat alles goed warm is.

Giet de gare aardappelen af en vang wat bouillon op. Stamp de aardappelen met een beetje van de opgevangen bouillon tot een smeuïge puree. Doe er eventueel een klein stukje boter bij. Schep het bietenmengsel hierdoor. Weer stampen. Op tafel peper en zout voor aanpassing naar ieders smaak.