– olijfolie
– 100 gr uien`
– 350 gr heel rijpe tomaten zonder pitjes, grof gehakt
– 1 kleine paprika
– 80 gr aardapp, in plakken
– 350 gr courgettes
– minder dan halve theelepel suiker
– losgeklopt ei
Pan 1: paprika met olijfolie op laag vuur, 15-25 min. laten zweten. Uit de pan halen, paprika laten uitlekken.
Pan 2: ui fruiten, tomaat erbij en laten sudderen.
Plakjes aardappel bakken, goed uit laten lekken.
Courgettes schillen, in de lengte doorsnijden (halveren), pitjes er uit, vruchtvlees in dunne plakjes snijden. Heel even laten koken in net niet kokend water. Goed laten uitlekken.
Suiker door tomatenmengsel roeren, daarna de paprika erdoor roeren, dan de aardappel en de stukken courgette. Beetje zout erbij. Proeven!
Vlak voor het opdienen het losgeklopte ei erdoor roeren.