Linzensoep

Maaltijdsoep, varieer vooral!

Ingrediënten voor 2 hongerige personen:
– 150 g Du Puy of Beluga linzen (kwaliteit maakt echt groot verschil!)
– 200 tot 400 gram gewone of wilde spinazie
– 100 g baconreepjes of lams- of andere spekblokjes
– 1 grote tomaat, in blokjes
– 1 ui, in dunne plakken of blokjes
– 500 – 750 ml groentebouillon
– Olijfolie
– 1 of 2 tenen knoflook, geperst

– 1 laurierblaadje
– takje rozemarijn
– yoghurt voor erbij
– optioneel: Turks brood of stokbrood

De meeste linzen moeten eerst weken, de Du Puy linzen niet!
Doe olijfolie in een grote pan en bak de bacon blokjes en ui een paar minuten op hoog vuur. Voeg dan pas de knoflook erbij zodat die niet verbrandt, nog even bakken. Voeg de groentebouillon en linzen toe en roer het geheel door. Dan de stukjes tomaat, het laurierblaadje en rozemarijn erbij en laat de soep met een deksel op de pan ongeveer 15 minuten sudderen op laag vuur tot de linzen gaar zijn. Roer af en toe even door. Doe hier de spinazie bij en laat die slinken in de pan. Roeren, nog een minuutje laten koken op laag vuur. 

Serveer met een schep yoghurt en eventueel wat Turks stokbrood. Zout en peper op tafel.

N.B. een grote pan is handig voor het snel en makkelijk laten slinken van de spinazie!