NB supermarkten hebben “puy” of “Puy” linzen. Maar dit is nep en iets anders dan de ÈCHTE du Puy linzen!!
– 1,5 ons du Puy linzen
– laurier
– knoflook
– olijfolie
– 2 sneden brood
– tomaat: zonder pitjes, in kleine stukjes
– paprikapoeder
– verse peterselie
– ui in stukjes gesneden
– optioneel: 250 gram lamsbout in stukken
Linzen 15 minuten koken met helft van de ui, knoflook en laurierblad. Sneden brood in olijfolie bakken. Daarna laten uitlekken op keukenpapier. De 2e helft van de ui fruiten en hierna de stukjes tomaat erbij. Klaar: dan van het vuur en paprika erbij doen. Dit bij de afgegoten linzen doen. NB kookvocht opvangen!
De stukken lamsbout kort aanbraden (rood of rosé als biefstuk). Knoflook, peterselie en het gebakken brood fijn maken, doe er 2 à 3 eetlepels kookvocht bij. Hierna met de stukken lamsbout door de linzen roeren. Mengsel nog ff laten pruttelen.