Linzenschotel met cashewnoten, aardappel en spinazie

Vrij naar een recept in de hippe vegetariër

NB supermarkten hebben “puy” of “Puy” linzen. Maar dit is nep en iets anders dan de ÈCHTE du Puy linzen!!

– 100 gram aardappels
– 1 ui
– 2 knoflooktenen
– 1 paprika
– 1 ons spinazie
– 200 ons linzen, du Puy (20 min. kooktijd) of andere, eerder gekookte
– 50 gram cashewnoten
– 250 gram lamsbout in stukken
– blokje groentenbouillon
– olijfolie
– paprikapoeder

Snij de aardappels in blokjes van ongeveer 2 cm. Kook in 10 à 15 minuten beetgaar in een groentebouillon. Kook de linzen, 20 min.
Hak de ui en knoflook klein. Snij de paprika in stukken. Bak de stukken lamsbout even aan, als biefstuk. Verhit wat olijfolie in een braadpan en roerbak de ui, paprika en knoflook 3 tot 5 minuten. Voeg de gekookte aardappelblokjes toe en een beetje water. Ongeveer 5 minuten met een deksel stoven.
Voeg dan de linzen, lamsbout en cashewnoten toe.
Doe op het laatst de paprikapoeder en de spinazie erbij. Husselen en verwarmen totdat de spinazie net niet helemaal geslonken is.

NB het originele recept is vegetarisch en heeft zoete aardappelen. Dat heb ik ook gemaakt, maar zelf vind ik het op die manier niet zo lekker.