Linzenschotel met cashewnoten, aardappel en spinazie

Vrij naar een recept in de hippe vegetariër

NB supermarkten hebben “puy” of “Puy” linzen. Maar dit is nep en iets anders dan de ÈCHTE du Puy linzen!!

– 400 gram aardappels
– 1 ui
– 2 knoflooktenen
– 1 paprika
– 1 ons spinazie
– 200 ons linzen, du Puy (20 min. kooktijd) of eerder gekookt
– 50 gram cashewnoten
– olijfolie
– paprikapoeder
– zout en peper

Snij de aardappels in blokjes van ongeveer 2 cm. Kook in 10 à 15 minuten beetgaar. Kook de linzen, 20 min.
Hak de ui en knoflook klein. Snij de paprika in stukken.
Verhit wat olijfolie in een braadpan en roerbak de ui, paprika en knoflook 3 tot 5 minuten. Voeg de gekookte aardappelblokjes toe en een beetje water. Ongeveer 5 minuten met een deksel stoven.
Voeg dan de linzen en cashewnoten toe. 
Doe op het laatst de spinazie erbij en verwarm totdat de spinazie net niet helemaal geslonken is.
Dan pas met de kruiden op smaak brengen.

NB het originele recept heeft zoete aardappelen. Dat heb ik ook gemaakt, maar ik vind het op die manier niet zo lekker.