– 0,7 kg courgettes, in plakken in de lengte gesneden
– geraspte kaas
– olijfolie of boter voor invetten
– basic tomatensaus
of verse tomaten en gehakte uitjes/bosuien
– Italiaanse kruiden of herbes provençales
– een teentje geperste knoflook

Plakken courgette ff in zout water koken. Laten uitlekken in vergiet.

Oven voorverwarmen tot 180 gr. Ovenschaal met boter invetten.
Plakken courgette in laagjes erin leggen, geraspte kaas steeds ertussen.
Kruiden en knoflook door de tomatensaus roeren, tussentijds proeven!

Tomatensaus op de top gieten. Eventueel ook een paar stukjes boter

Zelf tomatensaus maken:
Tomaten in stukjes hakken, pitten verwijderen, 15 min. laten stoven samen met gehakte uitjes.

Uiteraard kun je dit recept uitbreiden met een laagje dunne, gekookte aardappelschijfjes.
En kun je er een goed stukje rundvlees of lamsbout bij eten.