Vispotje

– 250 gram filet van kabeljauw of andere (wit-)vis
– kaas 30 plus, geraspt of in plakken
– 1 ons spinazie of andijvie
– fijngehakte ui
– knoflook geperste teen
– 2 ons aardappelen: schijfjes of pureren
– beetje mosterd
– optioneel: crème fraîche
– optioneel: garnalen

Is de vis ingevroren dan eerst helemaal ontdooien en droog deppen.
Oven voorverwarmen. Niet te grote, diepe ovenschotel invetten met olijfolie.
Aardappels koken en pureren of de schijfjes beetgaar koken.

Gesnipperde ui in koekenpan fruiten. Dan geperste knoflook erbij. Eventueel crème fraîche toevoegen.
Wat mosterd en de geraspte kaas toevoegen.

Vis en garnalen op de bodem van de ingevette ovenschaal leggen. De saus erover doen.
Zonder saus: dan de gefruite uitjes met knoflook en een plak kaas met wat mosterd op de vis. Hierop de rauwe spinazie of andijvie leggen. Dat afdekken met de puree of de aardappelschijfjes. Helemaal bovenop nog wat geraspte kaas of een plak kaas. 20 minuten in de oven, medium hoog.