Vispotje

– 250 gram filet van kabeljauw of andere (wit-)vis
– kaas 30-plus, geraspt
– 1 ons spinazie
– fijngehakte ui
– knoflook, geperste teen
– 1 tot 2 ons aardappelen: schijfjes of pureren
– beetje mosterd
– crème fraîche
– optioneel: 1 ons garnalen

Is de vis ingevroren dan eerst helemaal ontdooien en droog deppen.
Oven voorverwarmen.
Aardappels koken en pureren of de schijfjes beetgaar koken.

Gesnipperde ui in koekenpan fruiten. Dan geperste knoflook erbij. De crème fraîche toevoegen. Wat mosterd en een beetje van de geraspte kaas toevoegen.
Niet te grote, beetje diepe, ovenschotel invetten met olijfolie.
Vis en garnalen op de bodem van de ingevette ovenschaal leggen.
De saus hierover doen. Hierop de rauwe spinazie of andijvie leggen. Het geheel afdekken met de puree of de aardappelschijfjes.
Helemaal bovenop nog wat geraspte kaas of een plak kaas.
20 minuten in de oven, medium hoog.

NB Dit gerecht is ook erg lekker zonder de aardappelen en eventueel kun je zelfs de crème fraîche er uit halen.