– 250 gram filet van kabeljauw of andere verse witvis
– geraspte kaas 30+
– 1 ons spinazie
– fijngehakte ui
– knoflook, geperste teen
– beetje mosterd
– crème fraîche
– 1 ons garnalen
– optioneel: 1 tot 2 ons aardappelen: schijfjes of pureren
Het is beter om geen ingevroren vis te gebruiken, want daar zit heel veel vocht in. Is de vis ingevroren dan eerst helemaal ontdooien en droog deppen.
Oven voorverwarmen.
Aardappels koken en pureren of de schijfjes beetgaar koken.
Gesnipperde ui in koekenpan fruiten. Dan geperste knoflook erbij. De crème fraîche toevoegen. Wat mosterd en een beetje van de geraspte kaas toevoegen.
Niet te grote, beetje diepe, ovenschotel invetten met olijfolie.
Vis en garnalen op de bodem van de ingevette ovenschaal leggen.
De uiensaus hierover doen. Hierop de rauwe spinazie of andijvie leggen. Eventueel het geheel afdekken met de puree of de aardappelschijfjes.
20 tot 25 minuten in de oven, medium hoog.
5 minuten voor het einde van de oventijd: helemaal bovenop nog wat geraspte kaas strooien of een plak kaas leggen.
NB Dit gerecht is ook erg lekker zonder de aardappelen en eventueel kun je zelfs de crème fraîche er uit halen.