– 3 grote uien, in ringen gesneden
– paneermeel of bloem
– glas droge witte wijn
– groentebouillon, circa een halve liter
– stukje boter
– geraspte oude 30+ of Parmezaanse kaas
– stokbroodje

Verder nodig: ovenvaste soepkommen of grote kom

Uien met boter aanbakken in een kookpan met dikke bodem en al roerend zo’n 10 minuten bakken. Intussen de oven voorverwarmen. Doe dan het glas witte wijn bij de uien, omroeren tot de wijn verdampt, dan de paneermeel toevoegen en goed doorroeren.
Nu de bouillon toevoegen totdat er een stevige soep ontstaat. Leg plakken stokbrood in de soepkommen en strooi daar een ruime hoeveelheid geraspte kaas overheen. Dan de dikke soep hierop gieten, bovenop nog een beetje geraspte kaas. In de oven zetten tot de kaas gesmolten is.
Serveren met stokbrood, ciabatta of Turks brood (pide).