– 2 potten of blikken rode kidneybonen
– gele paprika in stukken gesneden
– 2 ons uien in stukjes gesneden
– 2 grote tomaten in stukken
– 250 gram kastanjechampignons
– 2 tenen knoflook geperst
– 50 tot 75 gram baconreepjes of lamsspekjes
– mini-blikje mais
– potje milde tacosaus
– blaadjes van een paar takjes verse koriander
– stokbrood, ciabatta of Turks brood
– fles (scherpe) chilisaus op tafel

Bacon- of lamsspekjes bakken, uien toevoegen. Dan de gesneden kastanjechampignons en de geperste knoflook erbij. Als dit allemaal mooi geslonken is de verse paprika en de tomaten in de pan. Dan met houten spatels de tacosaus erdoor roeren. Meteen hierna de bacon, de kidneybonen en de mais bij het prutje doen. Alles voorzichtig door elkaar scheppen. Deksel op de pan en alles goed verwarmen, niet laten koken.
Als laatste de blaadjes verse koriander erdoor roeren.
Serveren met stokbrood, ciabatta of Turks brood (pide). Hete chilisaus op tafel.