– broccoliroosjes
– 4 grote eieren
– bladerdeeg in plakken
– 50 gram lams- of baconspekjes
– 1 fijngehakte ui
– scheutje melk of ongeklopte slagroom
– een handje geraspte 30+ kaas
Oven voorverwarmen. Ovenschaal invetten met wat olijfolie. Die beplakken met het bladerdeeg. Met een vork gaatjes prikken in het deeg.
Broccoli snijden in kleine roosjes. Spekjes en ui bakken. Dan de broccoliroosjes nog een paar minuten meebakken.
De eieren kloppen met een theelepel paprikapoeder. Een scheutje melk of wat ongeklopte slagroom erbij en nog even kloppen. Het mengsel van bacon, ui en broccoliroosjes op het deeg in de bodem van de ovenschaal leggen. Het eimengsel hierover gieten. Daarover kun je de geraspte kaas strooien.
30 tot 40 minuten in de oven.
NB Mijn bodem mislukt meestal, maar al het andere blijft heerlijk!