– 500 gram fijngehakte boerenkool
– 500 gram aardappelen
– runderrookworst
– 1 ons zachte geitenkaas of geitenkaasbolletjes
– 60-100 gram baconspekjes
– gesnipperde uien of sjalotjes
– blokje groentebouillon
Water laten koken met bouillonblokje. Aardappelen hierin koken. Tegelijkertijd de runderrookworst verhitten op een heel laag pitje in een pan met net niet meer kokend water. De boerenkool kun je apart stoven in wat boter of olijfolie samen met de gesnipperde uien of sjalotjes. Dat onder een deksel verder laten garen tot de boerenkool zacht is. Bak de baconspekjes. Stamp de aardappelen en voeg er dan de boerenkool met uitjes bij, evenals de geitenkaas en de baconspekjes.
Variaties:
Je kunt hiernaast ook wat stukken tomaat, zonder het binnenste, door de stamppot roeren. En/of pijnboompitjes roosteren en die op het bord over de boerenkool strooien.