– 2 tot 3 aubergines
– paneermeel of bloem
– olijfolie
– 200 g mozzarella, in dunne plakken
– ca. 50 g basilicumblaadjes
– ca. 50 g geraspte 30+ of Parmezaanse kaas
Was de aubergines en snij ze in de lengte in plakken van 1 cm dik. Leg deze op een bord, bestrooi ze met zout en dan 15 minuten liggen. Dep dan het vocht eraf. Als je tijd hebt: na het droogdeppen de plakken omdraaien, de andere kant met zout bestrooien en nog eens 15 minuten laten liggen. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Dep de 2e kant van de aubergines droog, wentel ze door het paneermeel en bak ze ongeveer 5 minuten in een ruime hoeveelheid olijfolie. Die trekt namelijk deels in de aubergines. Neem de aubergines uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg een deel van de aubergineplakken over de bodem. Leg daarop wat mozzarellaschijfjes en basilicumblaadjes. Werk zo verder in laagjes tot alles is opgebruikt. Bestrooi bovenop met Parmezaanse – of oude 30+ kaas.
Zet de ovenschaal in een grotere ovenschaal (of braadslee) met warm water en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Dien warm op.