Bietjes met geitenkaas en veldsla

Ingrediënten:

– ca. 4 ons gekookte bietjes
– bosuitjes 
– pecannoten, walnoten o.i.d.
– 100 g harde geitenkaas
– 1 teentje knoflook
– een paar eetlepels olijfolie
– een paar eetlepels (balsamico)azijn
– sla naar keuze: ruccola, veldsla
– ciabatta of ander lekker brood

Voorbereiding:

Bietjes schoonmaken en in plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in plakjes snijden. Pecannoten grof hakken. Geitenkaas raspen of in dunne plakjes schaven. Brood in plakjes snijden. Knoflook pellen en fijnpersen. Knoflook verdelen over het brood, bestrijken met druppels olie en evt. peper.

Klaarmaken:
Grillpan of ovenschaal insmeren met olijfolie. Bietjes, noten en de helft van de bosuitjes in de ovenschaal leggen. Met peper bestrooien en met druppels azijn besprenkelen. Geitenkaas erover verdelen en onder de hete grill leggen (grillpan met deksel of in de oven) tot de kaas gesmolten is.
Brood verhitten of roosteren.

Dressing maken met olie, azijn, fijngesneden bosuitjes zout en peper, pijnboompitjes, het overgebleven deel van de fijngehakte noten plus wat je zelf lekker vindt.
Veldsla mengen met de dressing.
Brood met de koflook en de olie erop ff aanbakken of roosteren, het best in een koekenpan met anti-aanbaklaag.

De gegratineerde bietjes serveren met het warme brood en de sla.