Bietjes met geitenkaas en veldsla

– ca. 4 ons gekookte bietjes
– bosuitjes 
– pecannoten, walnoten o.i.d.
– 100 g harde geitenkaas
– 1 teentje knoflook
– een paar eetlepels olijfolie
– een paar eetlepels (balsamico)azijn
– sla naar keuze: ruccola, veldsla
– ciabatta of ander lekker brood

Bietjes schoonmaken en in plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in plakjes snijden. Pecannoten grof hakken. Geitenkaas raspen of in dunne plakjes schaven. Brood in plakjes snijden. Knoflook pellen en fijnpersen. Knoflook verdelen over het brood, bestrijken met druppels olie en evt. peper.

Grillpan of ovenschaal insmeren met olijfolie. Bietjes, de helft van de noten en van de bosuitjes in de ovenschaal leggen. Met peper bestrooien en met druppels azijn besprenkelen. Geitenkaas erover verdelen en onder de hete grill leggen (grillpan met deksel of in de oven) tot de kaas gesmolten is. 
Sla dressing maken met olie, azijn, de rest van de fijngesneden bosuitjes en de fijngehakte noten, zout en peper, pijnboompitjes, plus wat je zelf lekker vindt. Veldsla mengen met de dressing.
Brood met de knoflook en de olie erop ff aanbakken of roosteren, het best in een koekenpan met anti-aanbaklaag.

De gegratineerde bietjes serveren met het warme brood en de sla.