Jean is geboren op 30 juli in 1897 in Zutphen als zoon van Charles François Henri Dumont en Maria Johanna Antonia van Sillevoldt. Hij leeft tot 22 juli 1972, wanneer hij in het bejaardenhuis het Oosten in Bilthoven sterft.
Terwijl hij nog aan de TH studeert, trouwt hij op 3 april 1923 in Delft met Johanna Hendrika Schell [H-akte Delft, 03-07-1923, nr. 87]. De bruid is geboren op 29 januari 1903 in Soerabaija en ze woont met haar moeder in Den Haag. Hun huwelijk is een “moetje” zoals ze dat noemen wanneer een vrouw zwanger wordt voor het huwelijk. Haar ouders zijn Johan Christoffel Schell en Maria Wilhelmina Henrica Julia van Vlodrop.

Zoon:
Jean Charles Christophe, geboorte op 13 juli 1923 in Den Haag. Op enig moment emigreert hij naar Australië, Sydney of omgeving. Hij trouwt met een mevrouw MM Bourchier.

Komend van Delft woont dit gezin van 23 april 1923 tot 24 juni 1925 in Rijswijk. Daarna vertrekken ze naar Soerabaija [bron: BR Rijswijk]. Later komen Jean Benjamin en zijn zoon terug naar Nederland. Van Johanna zien we jaren na hun scheiding een inschrijving in IJsselmonde, ergens in de jaren 50.

Jean trouwt een tweede keer, nu met Cornelia Jacoba Diderica Prince op 28 december 1934 in Den Haag. Ook zijn zoon woont bij het tweede gezin [bron: BR ‘s-Gravenhage]. Cornelia is een dochter van Jan Prince (arts) en Fenna van der Wissel. Cornelia is weduwe als ze met hem trouwt: eerder, op 26 september 1922, trouwt ze met de ingenieur Willem Lodewijk van Voorst Vader (geboren circa 1891), zoon van Pieter Johannes van Voorst Vader en Sara Cornelia Henrica Kleijn van Willigen. Met hem heeft ze 4 kinderen volgens de overlijdensadvertenties. Daaruit blijkt ook dat ze later in hun leven in Bilthoven wonen. We hadden ze dus makkelijk kunnen ontmoeten….. Familie-advertenties

Levensloop
Jean Benjamin Dumont slaagt begin 1924 voor het examen civiel ingenieur (Algemeen Handelsblad van 08-02-1924) en wordt benoemd tot ingenieur bij het Ingenieurs- en architectenbureau Schell en ir. J. H. Schijfs(ma) [Het Vaderland van 13-04-1924]. Daarna is hij ‘leraar aan de Middelbare Technische School’.
N.B. In de akte van het tweede huwelijk van deze Jean Benjamin Dumont staat vermeld, dat hij is gescheiden van Johanna Hendrika Schell, maar ‘en marge’ van de Delftse huwelijksakte is dat vonnis niet bijgeschreven!