Oystein’s vader Johan is odontoloog (beugeltandarts). Hij studeert tandheelkunde in Oslo en specialiseert zich aan de universiteit in Kopenhagen. Actief in de beroepsvereniging van tandartsen, waaronder een paar jaar als voorzitter. Hij heeft een grote tandheelkundige kliniek in Molde die hij na zijn pensioen heeft verkocht. Johan is zeer belezen, interesses: filosofie, religie en ethiek.

Johan heeft een oudere halfbroer, Gunnar Hojem, die in plm. 2003 is overleden. De moeder van Gunnar heet Olga en ze sterft jong.

Marius Hojem is de opa van Oystein en de vader van Johan. Na de dood van zijn vrouw Olga hertrouwt Marius met Olga’s beste vriendin …….., die dus de moeder van Johan is. Marius Hojem is electriciën. Hij is zeer actief in het verzet tijdens de 2e Wereldoorlog. Door zijn baan reist hij veel, heeft een enorm netwerk en onderhoudt veel contacten. Hij is ook één van de oprichters van de Noorse vakbond in de provincie. Marius komt oorspronkelijk uit Vads in het uiterste noordoosten van Noorwegen, tegen de Russische grens aan.

…, de moeder van Oystein, geboren in Oslo, is enig kind, ze is geadopteerd. Zij trouwt erg jong en heeft alleen middelbare school (Atheneum). Ze werkt jaren in de tandheelkundige kliniek van Johan Hojem in Molde. Ze is zeer belezen.

De ouders van Oystein zijn beide van jongs af aan zeer actief in de Noorse staatskerk geweest, zo zijn ze onder andere lid van de Parochieraad.