Zoon van Marcus Jan Keiser en Maria Jeanette Andreae. Hij sterft rond 1990. Koos trouwt met zijn nicht Therèse Egberdina Geertruida (Trees) Brunsveld Keizer, de zus van mijn moeder. De aanleiding voor hun ontmoeting is het genealogische onderzoek van Koos. Waarschijnlijk voor het ‘Blauwe Boekje’ (1959?) over de patriciërsfamilie Keiser met de takken Brunsveld Keiser, Busch Keiser, Tjassens Keiser en Warmolt Keiser.
Geboorte Jacob Warmolt (Koos) Keiser op 9 augustus 1912 in Krommenie
Oom Koos en tante Trees krijgen zelf geen kinderen, maar adopteren er twee: Rick (overleden circa 2010) en een dochter. Geboortedata onbekend. Ze scheiden ergens tussen 1966 en 1972.

Koos kan zelf zijn studie niet uitzoeken, volges de familieverhalen. Zijn ouders ‘dwingen’ hem tot een studie rechten, terwijl hij zelf veel meer affiniteit met de natuur heeft en daarin zou willen werken. Hij voelt ook een band met Nederlands Indië (Indonesië), maar of hij er zelf ook heeft gewerkt? Oom Koos was een lieve zachtaardige man.

In de fotocollectie van Merkelbach zit een foto, mogelijk gemaakt in opdracht van zijn moeder. De begeleidende tekst:

Verpleeghuis Krommenie
In december 1924 werd een nieuw verpleeghuis geopend aan de Zuiderhoofdstraat te Krommenie. De huisjes werden gebruikt voor de verpleging van tbc-lijders. De vrouw met het dienblad is een verpleegster en in het huisje zit een patiënte. De foto is waarschijnlijk in opdracht van mevrouw Keiser-Andreae gemaakt.
Maria Jeannette Andreae, dochter van dr. Johannes Leonardus Andreae en Jacoba Anna Catharina Hannema, geboren Sneek 26 oktober 1881, overleden Haarlem 10 maart 1939, trouwt Leiden 24 juli 1909 met Marcus Jan Keiser, zoon van Jacob Warmolt Keiser en jkvr. Augusta Emerentia Lewe van Aduard, geboren Holwerd 9 november 1861, notaris te Krommenie (1904-1911), overleden Haarlem 12 maart 1952.

Publicaties Koos Keizer:

1949 Proefschrift: ‘Overheidszorg voor het natuurschoon’, uitgeverij W.L. & J. Brusse.
Fragment
1956 Artikel: het Aamsveen, één der hoogveengebieden aan de oostgrens
(omgeving Enschede). 
ca. 1985 Boek over planologie in Nederlands Indië