Gedoopt (gereformeerd) op 9 oktober 1733 te Rotterdam, gestorven: (nog) geen gegevens, waarschijnlijk in Parijs. Dochter van koopman Hendrick Pareau en Catharina Besemer.

Ze trouwt eerst met de Franse Pierre/Pieter Suberbielle in 26 december 1756. Hij overlijdt op 2 september 1767 in Rotterdam. Hun woonadres: aan de Pundt. Samen krijgen ze 2 kinderen:
Jeanne Marie/Johanna Maria Suberbielle, geboren op 14 oktober 1757 in Rotterdam, gedoopt 2 dagen later, gestorven op 15 januari 1790 in Den Haag. Zij trouwt met Bernardus Fient. Hun dochter Anna Louisa Fient trouwt op donderdag 7 mei 1812 in Ilpendam met Antonie Benjamin van Limbeeck, de burgemeester.
Jean Henry/Jan Hendrick Suberbielle, doopdatum 8 juni 1766, Waals. Hij trouwt met Barbara Paulyna van der Straten op zondag 19 november 1786. Beide wonen in Harlingen. Helaas staan ouders noch leeftijd vermeld. Trouwregister Hervormde gemeente Harlingen. Actesoort: attestatie afgegeven. Opmerking: ‘hij is vaandrig in het tweede battaillon van zijne doorluchtige hoogheids lijfregiment Infantery Oranje Friesland’. Zij zijn bevestigd op 19 november 1786 te Midlum’. Dit lijkt op een ‘moetje’ tijdens zijn dienstplicht.

Ergens na de dood van Pieter Suberbielle in 1767 verhuist Alida Anne binnen Rotterdam naar de Scheepsmakershaven. Dat is haar adres als ze trouwt met de arts (‘jongeman’) Jean Baptiste Louis de Thesacq de Bienville, geboren in 1726 te Cévennes, Frankrijk. Hij woont aan de Wijnstraat in Rotterdam. Ondertrouw op 14 juli 1771 en huwelijk op 30 juli 1771. Haar dochter Jeanne Marie is dan 13 en haar zoon Jan Hendrick is 5 jaar. Jean de Thesacq sterft (waarschijnlijk) in 1813 in Parijs. Hij schrijft medische boeken o.a. over nymphomanie. Die boeken worden in Nederland uitgegeven bij uitgevers in Amsterdam, den Haag en Rotterdam. Nederland is veel vrijzinniger dan Frankrijk, vandaar.

Belangrijkste bronnen: Stadsarchief Rotterdam  Wikipedia, en de Franse Marion Lamy schreef een studie over Jean de Thesacq de Bienville.