– 250 gr pastinaak
– 250 gr kruimige aardappels
– 500 gr geschrapte wortels en gesneden uien
– bouillonblokje
– eierlepeltje mosterd
– paar takjes verse tijm
– snufje zout en peper
– runderrookworst van de slager

Snij de pastinaken, aardappels en zo nodig ook de wortels in stukken. Kook de aardappels, wortels, gesneden ui en pastinaken in een pan water met een bouillonblokje totdat alles zacht is, ongeveer 20 minuten.

Doe tegelijkertijd de rookworst in een pan met water dat net van de kook af is en verwarm die zo’n 20 minuten op een heel laag pitje.

Stamp de aardappels, wortels en pastinaak met de mosterd, tijm en de uien.


NB
Alle stamppotten smaken lekker als je de helft van de aardappelen door pastinaak vervangt. Zelf neem ik altijd dezelfde hoeveelheid groente als aardappel/pastinaak.