– pond aardappelen in blokjes
– pond spinazie
– 1 ui, gesnipperd
– 50 tot 75 gram baconreepjes/lamsspekjes
– 50 gram oude kaas in kleine blokjes
– 1 eierlepel grove mosterd
– teen knoflook geperst
– bouillonblokje, kruiden of groenten
Bouillon met bouillonblokje maken. Daarin de aardappelen goed gaar koken. Baconreepjes of lamsspekjes bakken.
Ui aan dit vlees toevoegen, dan de geperste knoflook en op laag vuurtje nog even meebakken.
Spinazie zo nodig wat kleiner snijden en eventueel grove stelen afsnijden. Aardappelen afgieten en wat van het vocht opvangen om eventueel later te gebruiken. Aardappelen stampen en, zo nodig, wat van het vocht toevoegen.
Nu de kaasblokjes, de spinazie, het bakmengsel, en de mosterd bij de aardappelen doen en alles goed mengen.
Door de warmte van de aardappelen slinkt de spinazie.