– couscous
– courgette
– paprika
– knoflook
– rozijnen
– bouillonblokje naar keuze
– ras el hanouth
– evt. runderreepjes
– evt. verse koriander
Courgette en paprika fijn snijden en ongeveer 5 minuten bakken met de rozijnen en knoflook. Daarna ras-el-hanouth toevoegen.
Couscous 1 minuut koken in bouillon. Daarna mengen met het groentemengsel.
Runderreepjes kort bakken en bestrooien met ras-el-hanout, steeds roeren i.v.m. het vleesvocht. Dat eventueel afgieten. De verse korianderblaadjes pas op het bord over de maaltijd strooien.
Recept 2
– couscous
– courgette
– runderreepjes
– kleine geitenkaas bolletjes
– verse knoflookteen
– verse munt
– ras el hanout
– evt. beetje verse koriander
Courgette in stukjes snijden. Knoflook persen of in kleine stukjes hakken. Samen bakken.
Runderreepjes bestrooien met ras el hanouth en aanbakken. Eventueel vocht afgieten.
de couscous 1 minuut in kokend water (van het vuur af).
De couscous mengen met het vlees, de groente en de geitenkaasbolletjes.
Bij het opdienen bestrooien met de klein-gescheurde muntblaadjes en de korianderblaadjes.