– 1/2 kilo uitgelekte kapucijners of verse, gepeld netto 500 gram
– 1 ui gesnipperd
– 1 ons baconreepjes of lamsspekjes
– 1 grote paprika, in stukjes gesneden
– 1 appel in kleine blokjes gesneden of een paar lepels appelcompôte
– 1 tot 1,5 ons kastanjechampignons
– verse tijm of ½ eetlepel gedroogde tijm
– 1 eetlepel mosterd
– olijfolie en/of boter
– gele uitjes
– piccalilly (Kesbeke!)
– optioneel: 250 gram lamsbout in kleine stukken
Bacon bakken, uit de pan halen. Dan fijngehakte uien bakken, champignons toevoegen. Na een paar minuten de verse tijm, paprika en blokjes appel (of appelcompôte) toevoegen. Na circa 2 minuten de kapucijners en bacon erbij. Dan een lepeltje mosterd er doorheen roeren en de gedroogde tijm als er geen verse is. Dit alles goed verhitten op een middelhoog vuurtje.
Pas als dit alles gereed is olijfolie of boter in een koekenpan verhitten en hierna de stukjes lamsbout zeer kort aanbraden. Die hete stukjes lamsbout door de raasdonders roeren en meteen opdienen.
Op het bord toevoegen: gele uitjes en piccalilly.