– 300 gram verse witte visfilet (pangasius, kabeljauw, etc.)
– 100 gram bacon of magere spekblokjes
– 1 of halve komkommer
– verse mango of 1 blikje met mango- of perzik partjes
– 50 gram geraspte 30+ kaas
– 1 bakje tuinkers (garnering en smaak)
– 1 ui
– olijfolie
– 1 teentje knoflook
– 1 theelepel dragon (vers is lekkerder!)
– 1 eetlepel citroensap
– optioneel: koffieroom of crème fraîche
Bij voorkeur geen ingevroren vis, want die bevat extra veel vocht. Zo nodig visfilets ontdooien en zoveel mogelijk droog deppen.
Oven voorverwarmen (200°C). Een ovenschaal invetten met olijfolie.
Bak de spekblokjes een paar minuten op een laag vuurtje. Pel en snipper de uien en doe ze bij de spekjes. Zo nodig wat olijfolie toevoegen. Pers de knoflook uit boven de pan. (Pas op: knoflook verbrandt snel!). Schil de komkommers, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg de komkommer en de dragon toe en laat nog een paar minuten stoven. Schep regelmatig om.
Besprenkel de platte stukken vis met citroensap, eventueel een minuscuul beetje zout en peper.
Schep het komkommermengsel in de ovenschaal, verdeel de mango of perzik erover en leg de vis erop. Zet de ovenschotel ca. 25 minuten in de oven.
Optioneel:
Meng de geraspte kaas en de koffieroom of crème fraîche. Wacht tot de vis (bijna) gaar is en schep dan het kaasmengsel over de vis. Zet de ovenschotel terug in de oven tot de kaas gesmolten is.
Knip voor het serveren de verse tuinkers boven de schotel.