Capucijnerpannetje

– 1 grote pot kapucijners (plm. 500 gr)
– 1 middelgrote ui gesnipperd
– 100 à 150 gram baconspekjes (of lamsspekjes, of gestoofd rundvlees)
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 grote paprika, in blokjes gesneden
– 1 appel in kleine blokjes gesneden
– 100 gram (kastanje-)champignons
– verse tijm of ½ eetlepel gedroogde tijm
– 1 eetlepel mosterd
– evt. 1 eetlepel (koffie)room

Verhit de olie in de wok.
Bak hierin de blokjes bacon (o.i.d.) knapperig en bruin.
Haal ze uit de pan en zet ze apart.

Bak in het overgebleven vet de uisnippers glazig.
Voeg de champignons toe en bak even mee.
Voeg dan de verse tijm, de appelstukjes en de paprika even mee. Niet te lang, het moet beetgaar blijven.
De capucijners en de blokjes bacon hierbij doen en verhitten.

Roer de mosterd los met de room (kan natuurlijk ook zonder room)
Maak de kapucijners op smaak met de mosterd(room) en de gedroogde tijm, als er geen verse in is gedaan.