Recept 1: roerbakken    Recept 2: koken

ROERBAKKEN
– fijngesneden rode kool
– fijngehakte ui
– appel in kleine blokjes
– half glas rode wijn

– half glas sinaasappelsap, liefst vers
– geraspte sinaasappelschil (buitenkant)
– rozijnen
– keuze: kaneel en/of kruidnagel
– evt. suiker

rode kool en ui roerbakken ca. 5 min. Alle andere ingrediënten erbij voegen, goed roeren en nog een paar minuten laten pruttelen. Af en toe proeven natuurlijk. O.a. door het sinaasappelsap kan de smaak een te sterk zuurtje hebben, voeg dan voorzichtig wat suiker toe.
Aan tafel peper en zout voor de individuele smaak.


KOKEN
:
– fijngesneden rode kool
– fijngehakte ui
– appel in blokjes
– jus d’orange (ca. 150 cl)
– rozijnen
– kaneel

– laurier
– suiker
– kaneel
– peper
– klein beetje citroensap of azijn

Ui en stukjes appel fruiten. Hierna rode kool erbij en de andere ingrediënten
dit alles 20 tot 30 min op zeer laag vuur laten pruttelen, tussendoor proeven!