Gine Henderika Rensine Brunsveld Keiser – Groeneveld 1893 – 1957

Geboren op 2 februari 1893 in Winschoten, gestorven op 22 oktober 1957 in Enschedé. Samen met haar man ligt ze begraven in Voorburg. Ze trouwt op 24 februari 1920 met Albertus Jacobus Brunsveld Keiser. Samen krijgen ze 3 dochters: Trees, Tienke en Marja. In 1939 sterft Albert, ze blijft weduwe.

Ze groeit op in luxe, want haar ouders (Groeneveld) zijn rijk. Haar opvoeding en opleiding voltooit ze aan een kostschool in Zwitserland, een gebruik onder rijke Nederlandse families. Haar ouders zijn waarschijnlijk niet erg ingenomen met haar huwelijk met Albert. Gine heeft een sterk karakter, wat blijkt als de nood aan de man komt, nadat haar man failliet gaat en een paar jaar later sterft. Ze zet de tering naar de nering en verkoopt dure spullen om te kunnen overleven en haar gezin veiligheid te bieden. Haar dochters krijgen als voogden: Does en Rick Boon. In de oorlog, als weduwe met 3 dochters, zou Gine onderduikers onderdak hebben gegeven, maar dat zou ook als doorgangsadres kunnen zijn. Haar oudste dochter, Trees, is ziekelijk en deze heeft veel en vaak in het ziekenhuis gelegen. Tienke, haar 2e dochter, krijgt jeugdreuma. Het is geen gemakkelijk bestaan.
Wanneer ze sterft (lymphklierkanker), logeert oma Gine bij Trees, haar oudste dochter. Dit in afwachting van een plek in een verzorgingshuis. Vlak na haar sterven onweert het. Mijn moeder Tienke vertelt mij dat oma met de engeltjes aan het knikkeren is. Ik ben bijna 4. 

1957 Oma Gine stierf op 22 oktober