Albertus Jacobus Brunsveld Keiser 1889 – 1939

Roepnaam: Albert. Geboren op 29 december 1889 in ’t Zand, provincie Groningen, gestorven op 20 februari 1939 in Voorburg, den Haag. Zijn ouders zijn Theodorus Brunsveld Keiser en Garmtiena Tichelaar.
Opa Albert zit op het Gymnasium, maar wordt daar afgehaald om in de leer te gaan bij zijn zwager, de graanhandelaar Zadelhoff te Rheden. Zadelhoff is getrouwd met Albert’s zus Titia. Hierna is Albert zelfstandig graanhandelaar te Groningen maar hij gaat failliet. Later werkt hij in loondienst bij een Rotterdamse graanhandel. Volgens mijn moeder was hij echt een studiebol, totaal ongeschikt voor het ondernemerschap.
De reden dat zijn ouders hem van school halen blijft in nevelen gehuld; zijn vader is arts, heeft dus aan de universiteit gestudeerd en is zelfs gepromoveerd. Hij is vrijmetselaar.

Albert (30 jaar; beroep in akte: administrateur) trouwt met Gine Hendrike Rensine Groeneveld (27 jaar), dochter van Wiardus Johannes Groeneveld (zonder beroep) en Trijntje Smook. Huwelijksdatum: dinsdag 24 februari 1920, in Arnhem. Nageslacht: 3 dochters: Trees, Tienke en Marja (roepnamen).
Het gezin woont aan de Groen van Prinsterenlaan 15 in Voorburg. 

Albert overlijdt vlak voor de 2e Wereldoorlog na een maagoperatie, waarschijnlijk aan een maagzweer. Zo’n dood komt in die tijd vaker voor: er bestaat dan nog geen penicilline of antibiotica. Voor mijn moeder en haar zussen komt zijn dood volkomen onverwacht. Tienke is 13 jaar oud, de kinderen mogen nooit op bezoek naar het ziekenhuis en zelfs niet naar zijn begrafenis.
Op de grafsteen staat een foute geboortedatum van oma Gine. Het was kennelijk te duur om het aan te passen; hun dochters hechten er niet zoveel aan. Meer advertenties in de krant.

Graf Albertus Brunsveld Keiser en Gine Groeneveld in den Haag of Voorburg Krantenberichtje over de begrafenis van Albertus Brunsveld Keiser op 25 februari 1939

Krantenberichtje op 25 februari 1939