Albertus Jacobus Brunsveld Keiser 1889 – 1939

Geboren op 29 december 1889 te ’t Zand, provincie Groningen, gestorven op 20 februari 1939 te Voorburg, den Haag. Roepnaam Albert. Zijn ouders waren Theodorus Brunsveld Keiser en Garmtiena Tichelaar.
Opa Albert zat op het Gymnasium, maar werd daar afgehaald om in de leer te gaan bij zijn zwager de graanhandelaar Zadelhoff te Rheden. Zadelhoff was getrouwd met Albert’s zus Titia. Hierna was Albert zelfstandig graanhandelaar te Groningen maar hij ging failliet. Later hij heeft hij in loondienst gewerkt bij een Rotterdamse graanhandel. Hij trouwt (30 jaar; beroep in akte: administrateur) met Gine Hendrike Rensine Groeneveld (27 jaar), dochter van Wiardus Johannes Groeneveld (zonder beroep) en Trijntje Smook. Huwelijksdatum: dinsdag 24 februari 1920, in Arnhem.

Nageslacht: 3 dochters: Trees, Tienke en Marja (roepnamen). De familie woonde aan de Groen van Prinsterenlaan in Voorburg.
Albert overleed vlak voor de 2e Wereldoorlog na een maagoperatie aan een maagzweer o.i.d. Zo’n dood kwam vaker voor: er bestond toen nog geen penicilline of antibiotica. Voor mijn moeder en haar zussen kwam zijn dood volkomen onverwacht. Tienke was 13 jaar oud en de kinderen mochten zelfs niet naar zijn begrafenis.